Åldrande söta

Sockerrör

Att socker är skadligt, det vet vi men att socker i alla dess former som tex majssirap och rörsocker är extremt skadligt för alla organsystem och dessutom för huden är kanske inte så självklart. Jovisst, njut av en yoghurt för att den är en mycket hälsosam mat men den naturella med dina favoritfrukter som du tillsätter själv utan något sötningsmedel.

Varför?

Jo, för att socker reducerar aktiviteten av våra vita blodkroppar. Detta gör oss mer mottagliga för infektionssjukdomar (förkylning, influensa och så vidare) samt cancer. Detta leder även till värre allergier.

Socker och andra höga glykemiskt kolhydrater (bröd, stärkelse, potatis, bakverk, pasta, desserter, soda) snabbt omvandlas till glukos i blodet. Denna överbelastning kan orsaka en reaktion s.k. glykation, där de överskjutande sockermolekyler fäster sig till kollagenfibrer. Resultatet är rynkor och slapp hud som delvis är en biprodukt av processen glykation. Denna process får huden att förlora sin styrka och flexibilitet så att huden blir mindre elastisk och mer sårbara för solskador, linjer och slapp.

Rädda din hjärna nu

Rädda Din Hjärna Nu är en informationsrik, kraftfull och inspirerande bok som ger dig information, insikt och råd hur du kan starta idag för att förbättra din hjärnfunktion.

Rädda Din Hjärna Nu fokuserar på nedsatt kognitiva funktioner och demenssjukdomar. Boken innehåller även värdefulla tips och effektiva råd vid andra ”trasig hjärna/Broken Brain”-besvär som parkinsons, M.S., ADHD, depression, med fler.

Har du frågor eller funderingar?

Kontakta oss så hjälper vi dig.