Dina sköna gener

Summit_Genetics_2017

Hittills i år, har jag läst ca 3000 sidor bara om hjärnan för att uppdatera mig om de senaste vetenskapen om hjärnan och dess plasticitet, vilket i mitt tycke är vår tids största fynd. Och nu ska jag vara med och lyssna på de mest begåvade och internationellt kända personligheter inom neurovetenskap på ” Genetics Summit” varje kväll från 21-28 augusti .  Sagt och gjort, så är det när man är en dedikerad forskare och passionerad vill hjälpa sina medmänniskor. Så jobbar vi på HAGAKLINIKEN.

En vital hjärna innebär mental hälsa hos en frisk kropp som består av vitala organ både inne och på utsidan.

Och KUNSKAP om våra mänskliga gener är ovärdeliga för att kunskap är makt, det vet vi redan, eller hur?

Till exempel att bära på Alzheimers gener betyder inte att man definitivt får Alzheimers utan visar att det finns en viss risk för utveckling av Alzheimers.

Och hör här; var enda metod som har avslöjat de svaga generna för Alzheimers eller andra hjärnsjukdomar har antingen varit genom postmortem (efter döden) studier eller patologiska uppföljningsstudier. Detta innebär att ingen av dessa studier har tittat på inflammations nivåerna hos personer med dessa specifika gener likväl inte minskat på deras inflammatoriska markörer. Hur många av dessa patienter kommer att ändå få Alzheimers?

Det närmaste beviset man kan komma åt är Dr Dale Bredesens studier om återställning av kognitiva försämringarna hos 90 % av Alzheimers patienter (oavsett om de hade dessa specifika gener eller ej) genom en livsstil optimering med minskning av inflammatoriska reaktioner i kroppen.

Givetvis behöver man inte vänta tills man får Alzheimers för att kunna rensa upp kroppen och i synnerhet hjärnan. Har man de här generna så ska man åtgärda medan man har tid. Det viktiga är att dina gener kan avslöja din framtid så att du ska bestämma för ett hälsosammare och lyckligare liv. Oavsett om du har testat dina gener eller planerar göra det, så finns det hjälp för att undvika Alzheimers och de andra neurodegenerativa sjukdomarna. En optimerad kost och livsstil kan leda till en bättre hälsa och inte minst en frisk hud, inifrån ut kroppen.

Inspirerad av ” Functional medicine” jobbar jag för en frisk hjärna och därmed en frisk hud med hjälp av mina högkvalitativa hudvårdsprodukter och behandlingsmetoder. Jag finns på HIGHDES/Hagakliniken för att hjälpa er med kostoptimering och holistisk hälsa d.v.s. hälsan inifrån ut.

[email protected]

Rädda din hjärna nu

Rädda Din Hjärna Nu är en informationsrik, kraftfull och inspirerande bok som ger dig information, insikt och råd hur du kan starta idag för att förbättra din hjärnfunktion.

Rädda Din Hjärna Nu fokuserar på nedsatt kognitiva funktioner och demenssjukdomar. Boken innehåller även värdefulla tips och effektiva råd vid andra ”trasig hjärna/Broken Brain”-besvär som parkinsons, M.S., ADHD, depression, med fler.

Har du frågor eller funderingar?

Kontakta oss så hjälper vi dig.