En ovärderlig olja

I detta inlägg kommer jag presentera en av huvudingredienser i mina hudvårdsprodukter nämligen arganolja. Men först lite bakgrunds information med tanke på de unika egenskaperna denna olja innehar.

Argan three

Argana spinosa är ett 3-4 meter högt unikt träd med torniga grenar som endast växer i sydvästra Marocko. Trädets frukt som är gul och hård består av tre fröer och behöver ett år innan den mognar. Det är fröerna som bär på den ovärderliga olja av vilka behövs 100 kg för att få fram 2-3 liter olja. Först plockas frukten och soltorkas. Detta görs fortfarande för hand. Därefter avlägsnas fruktköttet och fröerna plockas ut, rostas, krossas och mals till mjöl. Ur detta mjöl utvinns så småningom oljan på samma traditionella sätt som man alltid har gjort. Denna olja används för det mesta som matolja. Om oljan framställs av de icke rostade fröerna då används den till hudvård.

Jag använder arganolja bland annat i krämer för mogen och torr hy samt i hårolja.

Arganolja innehåller E- vitamin, karotin, triterpener och fytosteroler. En bra före och efter sololja p.g.a. dess innehåll av cellstimulerande, hud återuppbyggande, mjukgörande och vitaliserande egenskaper. Oljan passar därför i produkter för skadad och mogen hud samt runt de ömtåliga ögonen.

Oljan är fortfarande relativt okänd i Sverige eftersom mindre mängder exporteras från Marocko vilket påverkar dess höga priser.

Rädda din hjärna nu

Rädda Din Hjärna Nu är en informationsrik, kraftfull och inspirerande bok som ger dig information, insikt och råd hur du kan starta idag för att förbättra din hjärnfunktion.

Rädda Din Hjärna Nu fokuserar på nedsatt kognitiva funktioner och demenssjukdomar. Boken innehåller även värdefulla tips och effektiva råd vid andra ”trasig hjärna/Broken Brain”-besvär som parkinsons, M.S., ADHD, depression, med fler.

Har du frågor eller funderingar?

Kontakta oss så hjälper vi dig.