Enkla sköna råd vid Corona- tiden

De säger att världen har omvandlats till en gigantisk petriskål till våra potentiella patogener som kan ha förödande konsekvenser till vår hälsa. Dock tycker jag att i livet på joden har alltid funnits dynamiken till omvandlingar och förändringar. Det just hur vi ställer oss mot nya förändringar är absolut den centrala. Det här gäller även vår inre kosmos med miljontalals mikroorganismer som lever i symbios med oss, i oss och på oss. Just nu håller vi människor, djur, växter och alla levande organismer på jorden att acklimatisera sig till den senaste CoVid-19 oavsett hur det har uppkommit. Luften vi andas nu, är det samma som har andats av människor 24 timmar innan på andra sidan av jorden även om vi vet med ökat resande kan både bakteriella och virala infektioner spridas långt och berett in en kort tid. Massproduktion av mat och dess transport fram och tillbaka skapa större möjligheter för smittämnen spridas. 

Världen har ändrat sig men den moderna tiden kräver modernt ansvar och engagemang. Med ansvar menar jag enbart att skaffa adekvat kunskap vad gäller vår yttre miljö men även vår inre. Den här situationen är ingen nyhet. Miljöexperter och aktivister har varnat oss för den länge och först nu eventuellt kan miljöförnekarna inse att det är på allvar. Det är först nu som vi får en tankeställare när vi är illa tvungna att sitta hemma och tänka till. Det är kanske dags att börja respektera naturen och göra något vettigt av hela situationen. Speciellt nu är vår agerande viktigaste och mest avgörande än någonsin för att skydda oss och Moder Jorden till nästa och kommande generationer.  Då kanske kommer de inte att fördöma oss.

Men vi kan börja nu med engång genom enkla saker rädda oss och vår omgivning med mycket enkla saker utan att skada ännu mer än vad vi har gjort. Vi behöver inte hamstra alla alkoholflaskor som finns på affärer och andra desinfektions lösningar bara för att vi tror att vi håller oss skyddade. Istället kan vi tänka lite beredare och längre med empati, respekt och kärlek för våra medmänniskor för att klara oss igenom den här otänkbara tiden:

  • Man behöver faktiskt inte tvätta händerna med alkohol för döda eventuella virus och bakterier. Vi kan skydda oss först genom att tvätta händerna med varmt vatten och tvål, gnugga minst 20 sekunder båda sidor av händerna. 
  • Så länge man befinner sig utomhus skall man inte röra ansikte, ögon, mun eller öron. 
  • Undvik att prata mycket i folksamlingar
  • Hypoklorsyran är en ofarlig lösning som är 80 gånger effektivare än blekningsmedel som löser upp den tjocka yttre hölje hos virus men även effektiv mot bakterier utan att skada huden. Det är i princip hydrolyserat saltvatten.
  • Ät med hjärnan och inte med ögon! Lär om antiinflammatorisk kost och mata ditt immunsystem med anti-inflammatoriska födoämnen. Ät enligt regnbågsfärger, gärna många olika grönsaker och andra näringstäta mat. Gör lång kokta soppor och fina sallader.
  • Sov minst 8-9 timmar per natt.
  • Gör fysiologiskt saltvatten med lite citronsaft och drick i jämna mellanrum för att skölja eventuella inkräktaren ner i magsäcken där syran kommer att döda dem.
  • Ett absolut viktigt tillskott i dessa dagar är c-vitamin. Några andra extra hjälp är omega-3, zink och magnesium men även ett bra oprocessat havssalt.
  • Glöm inte dina äldre medmänniskor! Du behöver inte komma i kontakt med dem om du inte vågar. Men du kan laga mat och leverera till dem och prata med dem i telefon. 
  • Och viktigaste av allt, vi behöver varandra! Ta hand om varandra! Det är allt vad vi har!

Rädda din hjärna nu

Rädda Din Hjärna Nu är en informationsrik, kraftfull och inspirerande bok som ger dig information, insikt och råd hur du kan starta idag för att förbättra din hjärnfunktion.

Rädda Din Hjärna Nu fokuserar på nedsatt kognitiva funktioner och demenssjukdomar. Boken innehåller även värdefulla tips och effektiva råd vid andra ”trasig hjärna/Broken Brain”-besvär som parkinsons, M.S., ADHD, depression, med fler.

Har du frågor eller funderingar?

Kontakta oss så hjälper vi dig.