Evolution medicine

DNA_dubbleHelix

Det är häpnadsväckande att veta hur litet vet vi om våra kroppar och i synnerhet mänskliga Genomet. Har ni hört talas om det biologiska svarta materia i våra gener?

Hittills har vi bara kunnat konstatera att endast 2% av det mänskliga Genomet kodar för proteiner och resten, 98% vet man inte vad de kodar för. Det har varit relaterad till  DNA’s svarta materia. Man vet inte riktigt, eller snarare ingenting om det är genetiskt materia eller mikroorganismer. Ingen vet riktigt vad de kodar för eller vad för funktion dessa har. Forskarna hoppas att de kan lösa gåtan om neurodegenerativa sjukdomar som  t.ex. Alzheimers m.h.a. de icke hittills identifierade koder. När de hade tagit bort 4 st av dessa gener hos råttor hade de observerat avvikelser i deras hjärnor Det är därför de påstår att mutation i dessa generar är relaterade till Alzheimers sjukdomar. Ca 40-50% av genetiska information i vår mag-tarmkanal kan inte klassas i någon form av de hittills kända livsformer. Eftersom mikrober utgör ca 60% av jorden biomassa och vi inte har lyckats att studera mer än 1% av mikrobiella världen så har deras existens varit lite av mysterium för oss. Därför har forskarna bl.a. från Berkeley kallar den för mikrobiella svarta materia!

Klicka här för att se hela videoklippet:

Rädda din hjärna nu

Rädda Din Hjärna Nu är en informationsrik, kraftfull och inspirerande bok som ger dig information, insikt och råd hur du kan starta idag för att förbättra din hjärnfunktion.

Rädda Din Hjärna Nu fokuserar på nedsatt kognitiva funktioner och demenssjukdomar. Boken innehåller även värdefulla tips och effektiva råd vid andra ”trasig hjärna/Broken Brain”-besvär som parkinsons, M.S., ADHD, depression, med fler.

Har du frågor eller funderingar?

Kontakta oss så hjälper vi dig.