Få din hjärna i gott skick med en enkel hjärnövning

Den mänskliga hjärnan har ca 100 miljarder nervceller. Förutom nervceller har man även stödjeceller som tillsammans ökar antalet celler i hjärnan oerhört. Varje nervcell i sin tur har kontakt med 1000 tals andra nervceller via synapser, kopplingen mellan två nerver.

Man uppskattar att varje cell kan ha upp till 10 000 synapser från andra nervceller. Men visste ni att vi förlorar omkring 100 000 nervceller per dag? Men detta är inte något att vara orolig för, eftersom det viktigaste är kvaliteten på deras förbindelser och inte deras antal. Genom hjärnans plasticitet som är en av dess viktigaste funktion kan man skapa nya kontakter medan förstärka de befintliga. En enkel hjärnövning som håller vår hjärna i gott skick är positivt tänkande. Det låter kanske alltför enkelt men sanningen är att vår hjärna släpper stresshormoner som skadar nervförbindelserna när vi klagar. Resten kan ni lista ut själva. Med en dålig förbindelse mellan olika hjärndelar, kommer vi bl.a. inte ens klara av de enkla dagliga uppgifterna. Försök tänka positivt i alla läge och umgås med glada och nöjda människor som strålar ut positiv energi. Det minskar inte bara stresshormoner utan ökar även serotoninhalten. Att ha ett gott humör är den bästa övning du kan erbjuda din hjärna.

Nervcell

Rädda din hjärna nu

Rädda Din Hjärna Nu är en informationsrik, kraftfull och inspirerande bok som ger dig information, insikt och råd hur du kan starta idag för att förbättra din hjärnfunktion.

Rädda Din Hjärna Nu fokuserar på nedsatt kognitiva funktioner och demenssjukdomar. Boken innehåller även värdefulla tips och effektiva råd vid andra ”trasig hjärna/Broken Brain”-besvär som parkinsons, M.S., ADHD, depression, med fler.

Har du frågor eller funderingar?

Kontakta oss så hjälper vi dig.