Fem myter om hudvård

2106-waser

Den 16.e september skrev hälsogranskaren i tidningen Metro om några oklarheter och felaktiga föreställningar vad gäller hudvård. Som experterna beskrev är det oerhört viktigt att särskilja mellan fakta och myt. I linje med deras bedömning vill jag därför redovisa ytterligare de här punkterna:

  • Mineralolja är inte bra för huden; en syntetisk ingrediens, vanligt förekommande i hudvårdsprodukter. Enligt experterna på Metro består mineraloljor bara av kol och väte och det är inte mycket man kan reagera på. Det är sant som de skriver men jag personligen föredrar välstuderade, noggrant valda naturliga oljor med hög kvalitet i hudvårdsprodukter.
  • Tvål torkar ut ansiktet; givetvis är det skonsammare mot huden att använda en mild ansiktsrengöring istället tvål som torka ut huden.
  • Naturliga skönhetsingredienser är bättre än syntetiska; som jag alltid har sagt är det kunskapen bakom produkterna som är allra viktigast d.v.s. välstuderade ingredienser är förutsättningen för att tillverka en bra produkt. En naturlig olja som produceras med rätt kunskap och en beprövad metod har självklart inga skadliga effekter.
  • Myten om att inte använda hudkräm på vinter är definitivt det sämsta. Ansiktet behöver också skydd mot kyla som resten av kroppen. Däremot tycker jag att man måste ha en speciell kräm på vinter. På så sätt designar jag krämer både till sommar och vinter för känslig och åldrande hud i mina hudvårdsserier.
  • Att dricka mycket vatten för att återfukta huden; är också en sådan myt som inte håller riktigt. En ung människa reagerar snabbare till törsten än en äldre. Detta beror på att centrum för törst och hunger sitter mycket när varandra i hjärnan och med ålder kommer man ha svårt att särskilja mellan dessa två känslor. Därför måste man vara mer observant att dricka tillräckligt med vatten ju äldre man blir. Däremot är det nästan farligt att överdriva med vattendrickandet.

Rädda din hjärna nu

Rädda Din Hjärna Nu är en informationsrik, kraftfull och inspirerande bok som ger dig information, insikt och råd hur du kan starta idag för att förbättra din hjärnfunktion.

Rädda Din Hjärna Nu fokuserar på nedsatt kognitiva funktioner och demenssjukdomar. Boken innehåller även värdefulla tips och effektiva råd vid andra ”trasig hjärna/Broken Brain”-besvär som parkinsons, M.S., ADHD, depression, med fler.

Har du frågor eller funderingar?

Kontakta oss så hjälper vi dig.