Hashimoto och håravfall

Håret är en viktig del av att vara kvinna medan håravfall är ett störande symptom som dyker upp hos kvinnor i samband med Hashimoto.

Här är några tips som kan stoppa håravfallet:

TSH, Free T3, Free T4

Ibland när TSH- nivån ligger i utkanten av det normala gränsvärdet, kan håret fortsätta att falla av och förlora sin glans. Detta beror på att man inte får tillräckligt med sköldkörtel hormoner. Tala med din läkare. Man bör se en förändring inom 4-6 veckor.

Tänk på vilken typ av sköldkörtel medicin du tar

T3, det mer aktiva sköldkörtelhormonet är ditt ”vackra hår” hormon som hjälper dig att växa håret och förhindrar att håret faller. Synthroid, Levoxyl och Tirosint innehåller bara T4, det mindre aktiva hormonet. T4 bör omvandlas till T3 i kroppen men detta inte alltid händer.

Järnbrist

Järnbrist är en av de vanligaste orsakerna till håravfall hos kvinnor före menopausen. Människor med Hashimoto har ofta dåliga magsyra, vilket krävs för att extrahera järn från mat. Var noga med att kontrollera ferriten nivåer.

Balansera ditt blodsocker!

Blodsockersvängningar orsakade av att äta för många kolhydrater och inte tillräckligt med kvalitetsproteiner och fetter kan orsaka kaos på din hälsa därav håravfall.

Tänk på ett Biotin tillskott

Hashimoto samspelar alltid med inflammation i kroppen. Inflammationen sätter binjurarna på överdrift, bryter ner och tömmer våra Biotin lagret. Biotin är ett viktigt vitamin och brist på det har visat sig orsaka håravfall.

Få tillräckligt med viktiga fettsyror

Fettsyrabrister resulterar torrt och livlöst hår. Att äta fett fisk som innehåller omega-3, ta ett Omega-6 tillskott som nattljusolja och till och med göra en olivolja hårmask hemma kan hjälpa till att ta tillbaka hårets lyster.

Akta för hårprodukter med farliga kemikalier

Även om jag tror att friskt hår kommer inifrån, kan schampon som innehåller giftiga kemikalier och gluten skada hårbotten och resultera inflammerade hårsäckar. Var noga med att välj schampo och balsam.

  • Mat kan vara din vän eller fiende
  • En frisk mage är verkligen nyckeln till allmänna hälsan. Ta hand om magen med så hälsosam mat som möjligt
  • Om man avlägsnar de utlösande faktor till tarmpermeabiliteten kan man förebygga, stoppa eller återställa autoimmunitet!!!

Rädda din hjärna nu

Rädda Din Hjärna Nu är en informationsrik, kraftfull och inspirerande bok som ger dig information, insikt och råd hur du kan starta idag för att förbättra din hjärnfunktion.

Rädda Din Hjärna Nu fokuserar på nedsatt kognitiva funktioner och demenssjukdomar. Boken innehåller även värdefulla tips och effektiva råd vid andra ”trasig hjärna/Broken Brain”-besvär som parkinsons, M.S., ADHD, depression, med fler.

Har du frågor eller funderingar?

Kontakta oss så hjälper vi dig.