Med eller utan konserveringsmedel?

Idag tänkte jag berätta lite om konserveringsmedel i hud- och hårprodukter. Det var några av mina bekanta som diskuterade om konserveringsmedels betydelse i en färsk produkt och hur systemet fungerar i dessa produkter. Jag använder parabenfritt konserveringsmedel i mina produkter och rekommenderar inte kosmetika utan konserveringsmedel med tanke på all fara mikroorganismer orsakar. Däremot i produkter som används runt ögonen använder jag inte något konserveringsmedel alls. Dessa består enbart av naturliga oljor.

Mikroorganismer (bakterier, svamp och mögel) finns överallt i naturen, på och i djur såsom människor. De har många uppgifter i naturen. Utan de inget liv är möjligt! De behöver vatten och näring för att utvecklas och trivs bäst i miljöer där det finns vatten och näring tillgängliga och saknas ämnen som stoppar deras tillväxt. Konserveringsmedel är ämnen som antingen dödar mikroorganismer eller hindra dem från att växa och bli fler. I en hudvårdsprodukt där huvudingredienser består av vatten och näring, är konserveringsmedel ett måste om man vill undvika ödesdigra konsekvenser.

losm_amnen_1b-2009

Diagram lånad från kemi.se

Rädda din hjärna nu

Rädda Din Hjärna Nu är en informationsrik, kraftfull och inspirerande bok som ger dig information, insikt och råd hur du kan starta idag för att förbättra din hjärnfunktion.

Rädda Din Hjärna Nu fokuserar på nedsatt kognitiva funktioner och demenssjukdomar. Boken innehåller även värdefulla tips och effektiva råd vid andra ”trasig hjärna/Broken Brain”-besvär som parkinsons, M.S., ADHD, depression, med fler.

Har du frågor eller funderingar?

Kontakta oss så hjälper vi dig.