Rosmarindoft & minnesförmåga

Rosemary

Rosmarin är en doftande ört som ofta används för matlagning och parfymer samt dess förmåga att lindra muskler och lindra irritation, men det är bara början på dess användning. I århundraden har rosmarin sagts förbättra minnet och koncentrationsförmåga. Lärlingar i antikens Grekland skulle bära kvistar av rosmarin i håret under studietiden. Forskarna från Northumbria University i Storbritannien tycktes ha avslöjat en del av hemligheten bakom dessa fascinerande effekter. En publicerad studie i tidskriften Therapeutic Advances in Psychopharmacology avslöjade att det aktiva ämnet i rosmarinolja (1,8-cineol) har en direkt koppling till hjärnans prestationsförmåga. Detta ämne transporteras till hjärnan via inandning av den aromatiska doften genom blodomloppet. Forsknings teamet exponerade 20 försökspersoner till doften av rosmarinolja och jämförde deras blodprov. Försökspersonerna ombads sedan att utföra humör, snabbhet och noggrannhet tester för att upptäcka eventuella samband mellan mängden av 1,8-cineol och prestanda i försöken. Resultaten blev häpnadsväckande. Forskarna upptäckte att mängden 1,8-cineol hade onekligen en betydelsefull effekt på personernas förhöjda prestationsförmåga både i noggrannhet och hastighet.

Är det inte fantastisk med naturen!

Rädda din hjärna nu

Rädda Din Hjärna Nu är en informationsrik, kraftfull och inspirerande bok som ger dig information, insikt och råd hur du kan starta idag för att förbättra din hjärnfunktion.

Rädda Din Hjärna Nu fokuserar på nedsatt kognitiva funktioner och demenssjukdomar. Boken innehåller även värdefulla tips och effektiva råd vid andra ”trasig hjärna/Broken Brain”-besvär som parkinsons, M.S., ADHD, depression, med fler.

Har du frågor eller funderingar?

Kontakta oss så hjälper vi dig.