Skönhet kommer inifrån!

Välbefinnande är något du kan uppleva varje dag på olika plan men frågan är om man reflekterar över och uppskattar den med. Visst är vi alla överens om att hälsan är grunden till allt vad vi kallar för välbefinnande och därmed från en god hälsa inifrån, syns skönhet utifrån. Med andra ord mår du bra på insidan syns det på utsidan, det är i alla fall vad det senaste forskningsrönet handlar om. Återigen är kroppens immunförsvar som står i fokus och den här gången i samband med bakteriefloran i magen. Forskningen visar att det är mag- tarm bakterierna som ligger bakom orsaken till fetma och inte den genetiska. Det finns mer än 100 trillioner (1 trillion=1012) mikroorganismer som lever naturligt i och på människokropp och de flesta av dessa skyddar mag-tarmkanalen. Men det är två (Firmicutes och Bacteroidetes) bakterier som har fått extra uppmärksamhet med tanke på deras funktion och förhållande till uppkomsten av fetma. Man kallar de även för Yin och Yang av fetthalten i magen. Ju större F/B värde så löper en större risk att drabbas av fetma. Det är svaret till frågan om varför två personer äter lika av samma mat men ena går upp i vikt och inte den andra. 5 tips för att balansera F/B kvoten i magen:

  • Te både grönt och svart
  • Kakao och choklad
  • Örter och kryddor; Rosemary, basilika, pepparmynta, kryddnejlikor, oregano, gurkmeja
  • Bär och frukter
  • Grönsaker

Rädda din hjärna nu

Rädda Din Hjärna Nu är en informationsrik, kraftfull och inspirerande bok som ger dig information, insikt och råd hur du kan starta idag för att förbättra din hjärnfunktion.

Rädda Din Hjärna Nu fokuserar på nedsatt kognitiva funktioner och demenssjukdomar. Boken innehåller även värdefulla tips och effektiva råd vid andra ”trasig hjärna/Broken Brain”-besvär som parkinsons, M.S., ADHD, depression, med fler.

Har du frågor eller funderingar?

Kontakta oss så hjälper vi dig.