Skönhetens dolda krafter

Återigen om konsten och dess sköna effekt på hjärnan. konsten har alltid betytt mycket för vårt samhälle men nu är ”konstens betydelse för individen”  som i fokus. Konst i alla dess former stimulera hjärnans svankärna (eng. Nucleus Caudatus), visar senaste forskningen. Svankärna är ett speciellt område i hjärnan som står för kreativiteten. Poesins inverkan på svankärna har registrerats hos olika individer och resultaten presenterats av en interdisciplinär forskningsgrupp. Det intressanta ämne fick mig att tänka på poesins magiska roll i persiska, ett enormt kulturarv av skönlitteratur och dikt samling som är djupt förankrad även i vardagsspråket. Att kunna några verser utantill, om inte många, av Hafez eller Mevlana Jalal al-din Rumi, är det helt naturligt när man talar språket. Ett privilegium som obemärkt har tagits för givet. Inte ens analfabetism hos en hindrar individen att njuta av poesin. Tvärtom, det är ju bara att njuta av ordens magiska skönhet.

Rädda din hjärna nu

Rädda Din Hjärna Nu är en informationsrik, kraftfull och inspirerande bok som ger dig information, insikt och råd hur du kan starta idag för att förbättra din hjärnfunktion.

Rädda Din Hjärna Nu fokuserar på nedsatt kognitiva funktioner och demenssjukdomar. Boken innehåller även värdefulla tips och effektiva råd vid andra ”trasig hjärna/Broken Brain”-besvär som parkinsons, M.S., ADHD, depression, med fler.

Har du frågor eller funderingar?

Kontakta oss så hjälper vi dig.