The End of Alzheimer’s

Screen Shot 2018-05-09 at 12.35.11

Igår höll jag ett föredrag om hjärnhälsa med fokus på Alzheimers där jag presenterade den allra senaste forskning inom området neurodegenerativa sjukdomar.

Det är glädjande så många människor som hade anmält sig från olika delar av landet och ville komma och lyssna på mig när det var så fint väder där ute, många som speciellt följt mig och mitt arbete länge och hade läst boken The end of Alzheimers av Dr. Bredesen.

Den 25.e april på kunskapskanalen såg jag dokumentären om Alzheimers:

Går det att stoppa alzheimer?

Till min förvåning nämnde de inte ett ord om den fantastiska insatsen som Dr. Bredesen och hans team i samarbete med ”Institute for Functional Medicine” har gjort.

Det är mycket svårt att förstå varför vi inte kan samla alla våra kunskaper och resurser för att hjälpa våra medmänniskor.

Är det inte ändå mänskligheten och människoliv som ska vara i fokus?

Idag insjuknar 25000 människor i demens årligen bara i Sverige.  Vore det inte mycket enklare att fokusera alla våra krafter för att hindra utvecklingen av den här vidriga sjukdomen istället att stoppa varandra. Och inte nog med det, så fort någon kommer med nya synsätt eller oliktänkande måste det stoppat för att en del inte vill komma ur sitt gamla och etablerade tankesätt, eller beror konservatismen på något annat, denna forskning är ju som bekant big business för Big Pharma.

Är det inte ändå våra medmänniskor som är vårt huvudsakliga intresse som vi forskare och sjukvårdspersonal, både inom den statliga och privata sektorn inklusive läkemedelsindustrin har som gemensamt huvudmål?

Jag välkomnar alla till min föreläsning nästa vecka den 8.e maj. Nedan, för den som känner sig uppmanad bifogar jag Bredesen’s senaste intervju för att kunna komma med hoppfulla nyheter. Functional Medicine, Framtidens medicin är redan här:

”The end of Alzheimer’s” den kontroversiella läkaren som talar om att återställa kognitiva nedsättningar – Dr. Dale Bredesen: No one needs to die in Alzheimer’s in future.

30 april 2018

Han hade nummer 1 boken i världen på Amazon i varje kategori i några dagar.

Dr Dale Bredesen är en av världens mest erkända experter på Alzheimers, och dagens podcast är uppriktigt förvånande. Han har sett fall till fall över många år av patienter som ibland hade avancerad neurologiska försämringar som återställdes.

Jag (Tony Wrighton) är en bärare av genen som gör Alzheimers mer troliga APOE3/4, bara en av de många anledningarna till att intervjua honom.

Dr Bredesen säger i sin bok ”Praktiskt taget ingen i framtiden borde dö av Alzheimers.” Det är ett stort krav. Lyssna på för att få veta mer.

https://www.tonywrighton.com/the-end-of-alzheimers-the-controversial-doctor-who-talks-about-reversing-cognitive-decline-dr-dale-bredesen-166/

Bredesen

Rädda din hjärna nu

Rädda Din Hjärna Nu är en informationsrik, kraftfull och inspirerande bok som ger dig information, insikt och råd hur du kan starta idag för att förbättra din hjärnfunktion.

Rädda Din Hjärna Nu fokuserar på nedsatt kognitiva funktioner och demenssjukdomar. Boken innehåller även värdefulla tips och effektiva råd vid andra ”trasig hjärna/Broken Brain”-besvär som parkinsons, M.S., ADHD, depression, med fler.

Har du frågor eller funderingar?

Kontakta oss så hjälper vi dig.