Tre tips för att förstärka immunförsvaret!

immundefense

Varför fler kvinnor än man lider av autoimmuna sjukdomar?

En autoimmune tillstånd uppstår när kroppens försvar angriper sina egna celler d.v.s. när själva immunsystemet med hela sitt artilleri som IgA, IgG, IgM och IgE, inte fungerar som det ska.

Immunförsvaret behövs i första hand för att skydda oss mot främmande attacker, rensa kroppen av restprodukter och döda celler men även reparera och återuppbygga kroppen. Att förstå sig på hela processen är mycket tidskrävande men att bygga upp rätt uppfattning för att få så småningom en helhetsbild om hela systemet, är första steget till ett hälsosamt liv.

Endokrina organ som är det mest komplexa system påverkas mest hos kvinnor med tanke på mer produktion av östrogen hos kvinnor än män. Denna hormon behövs till alla celltyper i hela kroppen. Celler har speciella receptorer (platser på cellytan) som östrogen kan binda sig till och förs vidare in i cellerna. Toxiska kemikalier som t.ex. Bisfenol A (BPA) verkar konkurrera bort östrogen hormoner som sin tur ger upphov till hormon rubbningar speciellt till sköldkörtel hormonerna.

Att skydda sig mot alla dessa störningar är näst intill omöjligt men det finns 3 enkla saker man kan lätt införa till vardagsrutiner:

  • Skaffa luftrenare till sovrummet, det bästa du har råd med. Det är ändå en tredjedel av tiden man spenderar där.
  • Skaffa filter för att filtrera dricksvattnet och det man använder till matlagning.

Och sist men inte minst, undvik all användning av plast (BPA) material speciellt om de kommer i kontakt med mat och dricksvatten. Det är de toxiska kemikalier och GMO som dödar vår bakterieflora och försvagar om inte förstör, vårt immunsystem.

Rädda din hjärna nu

Rädda Din Hjärna Nu är en informationsrik, kraftfull och inspirerande bok som ger dig information, insikt och råd hur du kan starta idag för att förbättra din hjärnfunktion.

Rädda Din Hjärna Nu fokuserar på nedsatt kognitiva funktioner och demenssjukdomar. Boken innehåller även värdefulla tips och effektiva råd vid andra ”trasig hjärna/Broken Brain”-besvär som parkinsons, M.S., ADHD, depression, med fler.

Har du frågor eller funderingar?

Kontakta oss så hjälper vi dig.