Vilken är din sköna ikigai?

Även om jag inte är särskilt förtjust i iden att kalla den värdefulla tiden på jorden för ett virus så är det väldigt viktigt att inspirera varandra för att klara av den svåra tiden som Corona har ställt till. Särskilt de som har blivit värst drabbade, de som har mist en nära anhörig eller kamrat, de som har förlorat sitt jobb eller på väg att förlora det och de som inte ser ljuset i tunnel. 

Just nu håller vi, Peter och jag, på att förbereda vår bok Rädda din hjärna Nu för andra upplagan och även uppdatera med senaste post- Coronaforskning. Under kapitel åtta, fick figuren på ikigai min uppmärksamhet. Det kändes så rätt och passade in så väl i vår nuvarande verklighet. Då ville jag dela den med er och speciellt just nu när vi mest behöver varandra. 

En ikigai är i grunden ”en anledning att stiga upp på morgonen”, en anledning att njuta av livet och enligt japanerna har alla en ikigai.

Du kan alltid gå vidare, lära dig nya saker och sätta upp nya mål.  Hitta din passion och gör vad du kan för att uppnå dina mål. 

Rädda din hjärna nu

Rädda Din Hjärna Nu är en informationsrik, kraftfull och inspirerande bok som ger dig information, insikt och råd hur du kan starta idag för att förbättra din hjärnfunktion.

Rädda Din Hjärna Nu fokuserar på nedsatt kognitiva funktioner och demenssjukdomar. Boken innehåller även värdefulla tips och effektiva råd vid andra ”trasig hjärna/Broken Brain”-besvär som parkinsons, M.S., ADHD, depression, med fler.

Har du frågor eller funderingar?

Kontakta oss så hjälper vi dig.